Elipsemaskin er et grunnleggende stykke treningsutstyr man vanligvis finner i kardio-delen av et treningsstudio. Det er en stasjonær maskin som inkluderer to lange håndtak og fotpedaler. Treningen etterligner bevegelsesmønstrene som oppleves når man går, løper og går trapper. Dermed gir maskinen en meget god krysstrening og påfører en ikke mer slitasje enn enhver kropp bør kunne tåle. Her er fem grunner til at du ikke bør overse elipsemaskinen neste gang du er på gymmen.

1: Økt vekttap

Fordelene med å bruke en elipsemaskin for vekttap er lett å se og mange bruker maskinen nettopp for å øke egen forbrenning og vekttap. Forskning tyder på at krysstrening er å foretrekke over mange andre maskiner, for eksempel trappeklatrere og sykkel. Når det gjelder kalorier som forbrennes under en treningsøkt, kan man sammenligne trening på en elipsemaskin med en løpetur på tredemøllen. Dette begrunnes med at man bruker langt flere muskelgrupper og flere av kroppens største muskelgrupper jobber sammen, og det gjør de ikke på en stasjonær sykkel. Det nøyaktige antall kalorier som forbrennes under en treningsøkt på en elipsemaskin, vil avhenge av en rekke faktorer, inkludert alder, kjønn og ditt nåværende treningsnivå, men det er absolutt en av de mest effektive maskiner som skal brukes hvis målet ditt er å gå ned i vekt .

 

2: Beskytter leddene

En annen stor fordel med elipsemaskinen, inkluderer beskyttelse av leddene dine. Når man vurderer fordeler og ulemper ved elipsemaskin kontra tredemølle, er dette et av de viktigste punktene som taler til fordel for elipsemaskinen. Mindre trykk og slitasje på ledd gjør at de fleste kan trene langt lengre på en elipsemaskin enn de kan på tredemølle og andre lignende maskiner. Nå er det utelukkende bra at man trener, men man må ta hensyn til slitasje og skader. Gjør man ikke det vil man aldri klare å komme i en rytme hvor trening er en del av hverdagen.

 

3: Trener hele kroppen

Selv om det er de største muskelgruppene i kroppen som får kjørt seg hardest under en økt på en elipsemaskin, er en av de virkelig store fordelene med maskinen at den trener hele kroppen. Armer, ben, mage og rygg. Alle er involvert i en økt på en elipsemaskin. De mer moderne maskinene kan også stilles inn slik at man kan fokusere på enkelte muskelgrupper om det er ønskelig. Snakk med personalet på treningssenteret neste gang så hjelper de deg sette ekstra press på både armer, mage og legger om det er det du ønsker.

 

4: Ypperlig intervalltrening

Intervalltrening, eller HIIT som det også heter, er en treningsform hvor man har korte perioder med høy intensitet, fulgt av en kort periode med lav intensitet. HIIT trening har de siste årene vist seg å være ekstremt bra for alle som ønsker å gå ned i vekt eller øke utholdenhet. Til dette er en elipsemaskin det perfekte redskap. Uten å måtte bytte maskiner eller bruke lang til på å sette opp maskiner, kan man på en elipsemaskin bytte sømløst mellom jogging, gange og løping. Man kan også enkelt øke og redusere motstand. Er det HIIT trening du søker, er elipsemaskin ditt beste valg.

 

5: Bygg muskler

Selv om motstandstrening er den mest effektive måten å bygge muskelstyrke, er krysstrening en ypperlig måte å trene musklenes utholdenhet på. En ting er å være sterk og ha mye muskler, men like viktig er det at musklene har utholdenhet. Øk motstanden på elipsemaskinen og kroppen din må jobbe hardere for å oppnå samme hastighet. Så det er bare å peise på om det er muskler du ønsker å bygge.

 

Som du nå skjønner er elipsemaskinen en av de mest allsidige og beste maskinene du kan bruke på gymmen. Så ta deg en tur bort neste gang du er på gymmen. Vi lover du vil ha gevinst av det.