Mobiltelefonen har i løpet av en tiårsperiode gått fra å være en kul ting alle bare måtte ha uten å egentlig ha bruk for det, til å bli en av våre aller viktigste eiendeler. I dag bruker vi mobilen til absolutt alt og den kan selvsagt hjelpe oss med å påse at vi er i nok aktivitet også. Antall treningsapper til iPhone- og Android-enheter er enormt og det kan helt klart være vanskelig å vite hvilken av disse man skal benytte seg av. Vi har tatt for oss en rekke apper for både iPhone og Android og vil her gi deg våre beste tips.

 

RunKeeper (gratis) tilgjengelig for både iPhone og Android

 

RunKeeper sporer spaserturer, løpeturer og annen fysisk aktivitet. Appen fungerer bra for alle, uansett om man liker en spasertur med hunden et par ganger i uken, løper 3 kilometer hver dag eller trener til et maraton. Denne appen vil hjelpe deg holde oversikten. GPS-appen er allerede i bruk av mer enn 50 millioner brukere og kan lagre ruter og data fra dem, hjelpe deg lage nye ruter og komme med tips til nye ruter som passer dine mål. Hvorvidt målet ditt er å trene for et løp, gå ned i vekt eller slå din gamle bestetid på spaserturen, kan RunKeeper hjelpe deg med å planlegge ruten din slik at du kommer i mål. Dashbordet du finner under “My Plan” hjelper deg nå dine mål og ut fra dine svar vil den komme med en rekke tips og råd for å nå dine mål.

 

Det er lett å holde seg motivert med RunKeeper. Du kan også delta i en rekke utfordringer sammen med andre personer verden over. Du blir motivert til å presse deg selv, du kan vinne belønninger for treningsøktene og selvsagt dele fremdriften din med venner i sosiale medier.

Yoga Studio (4.99 dollar) tilgjengelig for både iPhone og Android

 

 

Yoga Studio er den mest anbefalte yoga-appen og med god grunn. Her får du mer enn 70 ferdige yoga- og meditasjonklasser med nivåer fra nybegynner til avansert. Med klasser som varer fra 15 til 60 minutter, er dette en app alle kan bruke. Du kan selv tilpasse klasser og velge om du vil fokusere på styrke, balanse, fleksibilitet, avslapping eller en kombinasjon av alle fire. Kommentarene underveis gir deg klare og enkle instruksjoner om hvordan du skal gjennomføre hver stilling og hvordan du beveger deg fra en stilling sømløst over til den neste. Med trinnvise instruksjoner på mer enn 280 stillinger, pluss deres fordeler, modifikasjoner, variasjoner og forsiktighetsregler har du et øyeblikkelig yogabibliotek i lommen. Du kan også synkronisere klasser med telefonens kalender slik at den hjelper deg å finne tid i en travel hverdag. En flott app som er verdt hver krone.

 

J & J Official 7 Minute Workout (gratis) tilgjengelig for både iPhone og Android

 

 

J & J Official 7 Minute Workout er en treningsmetode basert på vitenskaplig forskning. Øvelsene er laget av Chris Jordan, leder av treningsfysiologi ved Johnson & Johnson Human Performance Institute. Appen er sentrert rundt forskning på HIIT og sirkeltrening som viser at korte utbrudd med hard trening med korte hvileperioder kan forbedre aerobic fitness meget raskt.

 

Oppsettet av appen er raskt og enkelt. Du kan hoppe rett inn i en 7-minutters treningsøkt, eller ni minutter inkludert oppvarming. Byttet mellom de ulike øvelsen er sømløse og appen har en meget godt grensesnitt. Den holder oversikt over tiden, viser deg videoer for hver øvelse og spiller passende musikk, eller lar deg velge musikk fra ditt eget bibliotek. Du kan også gi tommelen opp eller tommel ned for øvelser som du liker eller misliker. En flott app uansett utgangspunkt. Tross alt, kan noen av oss si at vi ikke har syv minutter til overs?